rio.ht1.jpg

Tänään ei juhlita suotta.. sillä Rio, suuri persoona, täyttää 15-vuotta !

Rio "adoptoi" aikoinaan Iitan kuin omakseen ja on sen jälkeen kunniakkaasti myös toiminut "sijaisvanhempana" kolmelle belgipentueelle ja kotiin jääneille/tulleille kakaroille :) !

Rion tarina alkoi kun olin saanut vanhemmiltani siunauksen koiran hankintaan. Tuttavamme haki Rion aikoinaan Venäjältä, Pietarissa olevasta villakoirakennelistä. Siinä se sitten oli... musta, harmaakuonoinen, neljäkuukautinen laiha ja tutiseva villakoiran alku... Vihdoinkin..MINUN IKIOMA koirani !!! Muistan kun jo heti ilmoitin vanhemmilleni että kun muutan pois kotoa... Rio sitten muuttaa myös. Muistan myös kun ensimmäisen kerran annoin ruokaa Riolle... ja se söi kuin ei olisi aiemmin ruokaa nähnyt.. noh, ehkä siellä kennelissä oli saanut sen minkä oli taistellut muilta :/ ! Siitä alkoi yhteinen taipaleemme joka on saanut kestää jo tähän asti ja toivotaan että kestää vielä pidempäänkin :) !

Rion elämä ei ole ollut kuitenkaan helppo.. erinäiset sairaudet kuten esim. epilepsia ja kilpirauhasenvajaatoiminta ovat varjostaneet Rion elämää.. Kuitenkaan lannistamatta meitä :) ! Rio on järjestänyt kerran jos toisekin meille "jännittäviä" hetkiä syödessään milloin mitäkin... Tähän voisi mainita yhden..  Olisiko ollut 10- vuotiaana se   innostui jostain syystä syomään nahkaa.. se söi pari Arton nahkavyötä ja nimenomaan TAAS ARTON farkuista sen nahkaisen takamerkin..tiedätte mitä tarkoitan varmaan.. :D ! Se mikä meinasi koitua kohtalokkaksi oli, kun se pääsiäisen aikoihin pisteli menemään minun talvikenkääni... nahan mukana vatsaan meni kunnon pikilankaa metallisolkineen.. :( ! Rio leikattiin ja siltä jouduttiin poistamaan mm. ohutsuolta pätkä kun se oli niin solmussa narujen kanssa. Ell.ei olut kovin toiveikas kun kotiutti meidät.. Mutta tässä sitä vaan ollaan :) !  

Niin ja vielä on mainittava yksi juttu.. se kertoo hyvin Rion toimintakyvystä ja sisukkuudesta vielä näin vanhallakin iällä.. Viime keväänä kun Nana odotti pentujaan ja oli ihan viimeisillään.. Lähdettiin kaupassa käymään koko porukalla ja ajattelin jättää Rion meidän makkariin portin taakse siksi aikaa ettei Nana vaan vahdi ruokiaan Riolta.. Kotiin tultaessa ovella olin tyrmistynyt kun näin Rion seisomassa ovella Nanan kanssa vastassa.. Aloin jo epäilemään että jätinkö portin lukon salpaamatta vai enkö sitten muistanutkaan laittaa Rioa makkariin.. karu totuus paljastui kun menin sisälle.. Rio...siis meidän 14 ja rapiat ukkeli, oli murtautunut meidän makkarista pois silppuamalla kaksi puisen portin listaa tuhanneksi päreeksi jotta pääsee pois.. Muistakaa tämä kun luulette koirienne kanssa, että kun nuoruus vuosista päästään niin voi huokaista.. vanha koira pystyy yllättäviinkin asioihin kun niin päättää :D ! 

Kun Rio oli nuori kouluttelin sille perusasiat ensin itse ja pallohullu kun oli/on meni asiat hyvin perille. Sen jälkeen eksyin koirakentälle  missä agility vei meidät mennessään. Flyball tuli myös tutuksi josta Rio piti kovasti. Oltiin parissa näytöksessäkin aikoinaan :) ! Rion ura kuitenkin loppui lyhyeen agissa selkäongelman takia.. Rio siirtyikin ns. eläkkeelle jo hyvissä ajoin ;)  2 ja puoli vuotiaana !  Toimettomana ei ole herra sen jälkeen ollut kuitenkaan.. virkaa on pukannut milloin mistäkin rakosesta... laidasta laitaan :) ! Nykyään OLONEUVOS kuvaa ehkä Rioa parhaiten :) !

Lopuksi vielä kippis ja kulaus sekä kolminkertainen hau-huuto Riolle !

Ja täytyy vielä myöntää.. että en olisi uskonut että päästään Rion kanssa näihin lukemiin.. Eläinlääkäri aikoinaan ennusti meille, että hyvä on jos kahdeksaan päästään.. Että näin! 

Sitkeä sissi Venäjältä siis :D !